Et system med robotmedisinhandlere på Telegram tillater folk å kjøpe ulovlige produkter til Bitcoin

Det er et nytt avenue darknet market (DNM) kunder som har funnet ut at de kan kjøpe ulovlige varer 24 timer i døgnet via en narkotikaforhandler som er vert på Telegram.

Plattformen kalt ‘Televend’, er et automatisert programvare som gir ulovlige narkotika for folk som betaler med bitcoin, og i løpet av de siste månedene har det komplekse systemet vokst massivt.

Mens mange mørke nettmarkeder har falt på veien, har en rekke nye typer metoder når det gjelder å selge ulovlige stoffer på nettet økt. For eksempel utnytter verdens største DNM i Russland, Hydra, et komplisert system av leverandører som bruker fallsoner. I tillegg har et stort antall DNM-kunder brukt messenger-applikasjoner som Facebook Messenger, Signal, Telegram, Whatsapp og andre for å skaffe noen medisiner.

Senere har DNM-brukere benyttet seg av en ny messengerrute som bruker et Telegram-program eller en bot kalt “Televend” for å legge til rette for narkotikahandel.

Det er ikke så vanskelig å finne de relevante Televend-lenkene for å få et glimt av denne voksende plattformen for det svarte markedet. I henhold til programmets læringskanal er det en rekke hindringer man må fullføre før man utnytter Televend-ruten. Kanalens festede melding gir også en kort beskrivelse av hva boten gjør, og hvordan legemiddelleverandører kan bruke appen.

“Televend er et auto-shop bot-nettverk for direkteforhandlere. Vi administrerer roboter og leverandører driver dem som private butikker,” heter det i kanalens melding. “Kunder kan besøke dem og betale med bitcoin, spore ordrer og betalinger, pluss å gi tilbakemelding og rangeringer. Leverandører kontrollerer oppføringene og konfigurasjonen av deres bot via et .onion Tor-basert kontrollpanel, slik at det ikke er behov for en Telegram-konto for å kunne selge. På dette kontrollpanelet kan de legge til lister, behandle bestillinger, svare på meldinger og andre funksjoner. ”
Et system med robotmedisinhandlere på Telegram tillater folk å kjøpe ulovlige produkter til Bitcoin
News.Bitcoin.com tok en titt på hvordan Televend opererer, og programmet fungerer rett og slett som enhver bot vert på Telegram. Televends bot gir en liste over kommandoer, produkter, ordreoppføringer, tilbakemeldinger fra leverandører og mer.

Skaperne av Televend hevder at systemet har rundt 200.000 brukere hittil, men det er vanskelig å verifisere ettersom det er forskjellige Televend-kanaler med forskjellige mengder abonnenter. Robotene gir beskjed til klienter når noen medisiner selges med rabatt, eller hvis en ny blanding av cannabis kommer inn.

Televend hevder å ha 200 000 brukere over hele verden, men kanalsystemet og antall abonnenter er vanskelig å verifisere. Det er flere kanaler som skjermbildet “Televend France” ovenfor som har mer enn 10 000 brukere, og noen kanaler har opptil 20 000 abonnenter.

Brukere kan gi tilbakemeldinger, slik at andre kunder kan få et glimt av pålitelige leverandører som opererer i Televend-nettverket. Imidlertid, i motsetning til operasjoner som Openbazaar eller utallige DNM-er på det dype nettet, er bruk av Televend bot helt basert på tillit. Det er ikke noe sperresystem, og det er mye større sjanse for å bli revet av svindlere som bytter på nykommere.

En titt på samhandling med Televend-bot. Ulike leverandører har en rekke navn på bots, og de selger alle forskjellige varer, og noen har anmeldelser på Televend Review-kanalen og på Dread-fora også.

For omtrent en måned siden la en Reddit-bruker ut et spørsmål om Televend på subreddit r / darknet for å få informasjon om denne nye plattformen. En person sa at en leverandør fortalte ham at han forlot DNM Icarus for å selge medisinene sine ved hjelp av Televend-systemet. En annen bruker bemerket også at “Televend var flott.” Skaperen av tråden beskrev programvaren som et “meldingssystem”, som brukes til narkotikahandel.

“Ingen sperring, så du må stole på tilbakemelding / pålitelige leverandører,” skrev r / darknet-abonnenten. ”Det er mange svindlere der, så du må være ekstra, ekstra forsiktig, men jeg undersøker leverandører og bruker bare de som er bekreftet / klarert / god tilbakemelding fra andre kilder. Det er en gruppeprat, slik at svindlere ofte blir identifisert, og de gode leverandørene spottet, “la han til.
Et system med robotmedisinhandlere på Telegram tillater folk å kjøpe ulovlige produkter til Bitcoin
Brukere kan få alle typer narkotika inkludert kokain, cannabis, MDMA, LSD, ecstasy, spesiell K, legemidler og mer.

Televend-administratorene beskriver også en rekke instruksjoner folk bør følge før de bruker botens tjeneste. For eksempel anbefaler administratorer at folk ikke registrerer seg med telefonnummeret sitt og blir med i Telegram ved å bruke en SIM-hosting / SMS-tjeneste som 5SIM.